Geplaatst door: GB Business Solutions in UNIT4, Ontwikkelingen op 21-08-2012 reageer

BTW wijziging 2012 in UNIT4 Multivers

Per 1 oktober 2012 wijzigt in Nederland het percentage van het hoge BTW tarief van 19% naar 21%. Vanaf die datum zult u dus ook uw boekingen en facturen moeten voorzien van dit nieuwe tarief. Binnen UNIT4 Multivers zijn er twee manieren om de BTW wijziging in UNIT4 Multivers door te voeren, namelijk met de UNIT4 Multivers BTW Converter of handmatig.

Na uitvoering van de BTW wijziging door één van de twee manieren is de wijziging direct van kracht binnen uw administratie(s). Voor beide manier geldt daarom nadrukkelijk het advies om de wijziging niet eerder door te voeren dan op of rond 1 oktober 2012 om zo het gevaar van boekingen met het foutieve BTW percentage te verkleinen. Om deze reden zal de UNIT4 Multivers BTW Converter niet eerder dan eind september 2012 beschikbaar gesteld worden.

Om u goed voor te kunnen bereiden op de aankomende BTW wijziging, heeft UNIT4 voor de beide manieren een uitgebreide handleiding opgesteld, welke u kunt downloaden op onze supportsite. Lees beide documenten zorgvuldig door zodat u voor uzelf de juiste keuze kunt maken, op welke wijze en waneer u de BTW wijziging zult gaan doorvoeren in uw administratie(s).

NB: In deze documenten staat ook beschreven hoe u om kunt gaan met facturen die u eerder al verstuurt en/of ontvangt met 21% BTW.

Let op! Het blijft ten allen tijden uw eigen verantwoordelijkheid, om te zorgen dat u de BTW wijziging uitvoert op het juiste moment en u zich bewust bent van de gevolgen, indien u dit niet op het juiste moment doet, ongeacht op welke wijze u de wijziging doorvoert.

Voor regelgeving omtrent de BTW wijziging, definitieve ingangsdatum en uitzonderingen, verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl

Mis het volgende artikel niet! Abonneer je gratis via RSS of e-mail.


Reageer op "BTW wijziging 2012 in UNIT4 Multivers"